Porc țepos (indian) – masculul  ”Beaka”, a venit la noi din Grădina Zoologică a or.Moscova în anul 2000. Nu este agresiv. Din delicatețe preferă bostan, mere, pepene verde și nuci.

Nutria. Marea parte a colecției este reproducerea în Grădina Zoologică din Chișinău. Trăiesc în familii mari, la mîncare nu sunt pretențioși. Animalele tinere ziua întreagă se joacă în apă. În perioada împerecherii vocalizează sunete ce se aseamănă cu cele ale rațelor.

Aguti auriu. Animalele mature au fost aduse în 2005 din Grădina Zoologică a or.Lodzi (Polonia), restul s-au reprodus în Grădina Zoologică din Chișinău. Sunt rozătoare grațioase și active ce habitează pădurile braziliene, se adaptează bine în grădinile zoologice ale Europei Centrale. Din delicatețe preferă fructele și nucile (în afară de nuci în sezon cu plăcere consumă ghinde și castane), și deseori le îngroapă, uitînd mai apoi locul, unde a fost ascunsă ”comoara” (legendele spun că dumbravele îndesite de ”nuci braziliene” au apărut anume datorită acestor animale).

Necătînd la ciocnirile dese care au loc între ele, față de oameni nu sunt agresivi (la fel ca și față de reprezentanții altor specii de animale – cea mai bună tactică a lor în cazul conflictelor între specii este salvarea prin fugă).

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează